Kaasfondue met bier is verrassend lekker en op veel verschillende manieren te maken. Probeer bijvoorbeeld eens gewoon pilsener, een lentebok of een kriek of net waar je zin in hebt.

Zoveel bier als er is, zoveel smaken kun je maken met deze kaasfondue.
Let wel op dat als je een bier hebt waar gist in de fles zit, dat je het gist niet in de kaasfondue giet.

Ingredi├źnten:

400 gram Cheddarkaas
400 gram Maasdammer
Teentje knoflook
4 deciliter bier
1 eetlepel bloem
2 theelepels mosterd
versgemalen zwarte peper

Lekker om te eten met:

Stokbrood

Hoe maak je het klaar:

Als je stokbrood hebt om af te bakken, zet de oven dan aan op de aanbevolen temperatuur. Bak het stokbrood af en snijd het in stukken.

Maal de kaas fijn en snijd de knoflook in twee├źn. Wrijf de fonduepan hier goed mee in. Dit geeft een lekkere doordrongen smaak aan de fondue en zorgt ervoor dat de pan niet gaat plakken.

Rasp de Maasdammer fijn en snijd de Cheddar in kleine stukjes.
Giet het bier in een pan en breng het langzaam aan de kook. Als het bijna kookt, draai het vuur dan laag. Doe hand voor hand de kaas in het bier en blijf goed roeren. Doe er geen nieuwe kaas bij voordat de vorige pluk in de kaasfondue gesmolten is. Doe, terwijl je goed roert de bloem erbij en vervolgens de mosterd. Blijf goed roeren totdat het een glad mengsel is.

Doop een stukje stokbrood in de kaasfondue en proef of de kaasfondue niet flauw is. Breng het eventueel op smaak met wat peper.

Eet smakelijk!