Kaasfondue met een Caribisch tintje is een feestje op tafel. Heerlijk met een zoete witte wijn (bij voorkeur dezelfde die je in de kaasfondue gedaan hebt) of een lekker cuba libre. Zorg voor voldoende krabsticks en grote garnalen, want ze zijn op voor je er erg in hebt.
Heerlijk tijdens een zwoele zomeravond, of om alvast voorpret te krijgen voor de zomervakantie.

caribische_kaasfondue

Wat heb je nodig:

400 gram jonge Goudse kaas of roomkaas
400 gram lichtbelegen kaas
3 trostomaten
1 Spaanse peper
1 teentje knoflook
2 bosuitjes
15 gram verse koriander
1/2 liter witte wijn
maizena
Tabasco

Lekker om te eten met:

komkommer
krabsticks
bruin stokbrood
grote garnalen

Hoe maak je het klaar:

Haal het kroontje van de tomaten en maak een kruisje op de plek waar het kroontje zat. Dompel de tomaten een minuut onder in bijna kokend water zodat het velletje los komt. Haal het vel van de tomaten af en snijd de tomaten in stukjes.
Snijd de Spaanse peper doormidden en haal de pitten en zaadlijsten uit de peper. Let op: niet aan je ogen komen! Snijd daarna de peper in dunne reepjes. Snijd de bosui in reepjes en hak de knoflook en koriander fijn.

Doe de reepjes peper en de knoflook in een pan met de witte wijn en laat dit langzaam warm worden. Laat het niet koken! Als het bijna kookt, draai het vuur meteen laag. Doe beetje bij beetje de kaas erbij en roer totdat het helemaal gesmolten is. Doe er geen nieuwe kaas bij, voordat de vorige pluk helemaal gesmolten is.
Als de kaas helemaal gesmolten is doe je de tomaat, koriander en de bosuitjes in de kaasfondue.
Maak een papje van de maizena en doe deze ook in de kaasfondue.

Snijd het stokbrood in plakken en proef of de kaasfondue niet te flauw is. Breng hem op smaak met Tabaso.

Eet smakelijk!