kaasfondue met kersenbier

kaasfondue met kersenbier

Omdat er veel vraag was naar verschillende kaasfondue recepten met bier voegen we er nog een paar toe.

Deze kaasfondue is zowel verrassend als erg lekker. De kersen samen met de Gouda zorgen voor een aparte smaak waar nog lang over gesproken gaat worden.

Een kaasfondue om vast op het repertoire te hebben staan!

Ingredi├źnten voor vier personen:

1 teentje knoflook
4 deciliter kersenbier (kriek)
600 gram geraspte belegen Goudse kaas
1 eetlepel maizena
Cayennepeper

Lekker om te eten met:

– volkoren stokbrood
– wit stokbrood
– soepstengels

Hoe maak je de kaasfondue klaar:

Snijd de knoflook doormidden en wrijf de kaasfonduepan in met een halve teen.
Doe het bier in een pan en laat dit warm worden. Als het bier begint te bruisen draai je het vuur laag.
Voeg beetje bij beetje de kaas toe en laat deze goed smelten. Zorg dat dit niet gaat koken!
Maak met twee eetlepels water een papje van de maïzena en roer deze door de kaasfondue.
Als dit een mooie massa is geworden, breng het dan op smaak met de cayennepeper.

Uiteraard mag er geen kersenbier op tafel ontbreken!

Eet smakelijk!