Kaasfondue op Italiaanse wijze is een feest voor op tafel. De heelijk krachtige smaak van de kaas in combinatie met de droge witte wijn zorgen ervoor dat je dit keer op keer wilt eten. Zet de wijn die je gebruikt in deze kaasfondue ook op tafel.

Italiaanse kaasfondue

Ingrediënten voor 2 personen:

200 gram Provolone pikante
200 gram Gorgonzola dolce
2 teentjes knoflook
2 deciliter droge Italiaanse wijn
versgemalen peper

Lekker om te eten met:

Stokbrood
Olijven
Cherry tomaatjes

Hoe maak je het klaar:

Als je een stokbrood hebt om af te bakken, verwarm de oven dan voor en bak het stokbrood af. Was de Cherry tomaatjes en ontpit de olijven.

Snijd een teen knoflook in tweeën. Wrijf de fonduepan hier goed mee in. Dit geeft een lekkere doordrongen smaak aan de kaasfondue en zorgt ervoor dat de pan niet gaat plakken.
Pers de andere teen in de pan uit en Rasp de Provolone pikante.

Doe de wijn in een pan en laat de wijn langzaam warm worden. Zorg ervoor dat de wijn niet gaat koken! Als de wijn bijna kookt draai het dan vuur meteen laag.

Doe handje voor handje de Provolone picante erbij. Laat de kaas helemaal smelten voordat je de volgende pluk erbij doet. Als de Provolone picante helemaal gesmolten is, doe dan, brokje voor brokje de Gorgonzola dolce erbij. Zorg er net als bij de Provolone voor dat de kaas eerst goed gesmolten is voordat het volgende brok in de kaasfondue gaat.

Snijd het stokbrood in plakken en proef de kaasfondue met een stukje stokbrood. Breng hem op smaak met wat peper.

Breng het op smaak met de peper.

Eet smakelijk!

Als je zelf nog lekkere dingen weet om met deze kaasfondue te eten, vergeet het dan niet met ons te delen door een reactie toe te voegen!