Dit is een verrassende kaasfondue die heerlijk is om op een zwoele zomerse avond bij te borrrellen, maar hij is ook erg lekker in elk ander jaargetijde.
We geven je een paar tips om de zomerse kaasfonde mee te eten, maar als je zelf nog iets lekker hebt bedacht, plaats dan een berichtje.

zomerse_kaasfondue

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram Franse Gruyere
300 gram Franse Emmentaler
1 teentje knoflook
4 deciliter droge witte wijn
1 eetlepel kirsch
6 zongedroogde tomaatjes
verse bieslook
versgemalen zwarte peper

Lekker om te eten met:

Stokbrood
Komkommer
Cherry tomaatjes
Salami
Ananas
Nectarine
Olijven (zonder pit!)
Paprika

Hoe moet je het maken:

Als je stokbrood hebt om af te bakken, zet de oven dan aan op de aanbevolen temperatuur. Snijd de komkommer in plakken en laat de schil om de komkommer zitten (wel even wassen uiteraard). Was de Cherry tomaatjes en de paprika. Snijd de paprika door, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne repen. Snijd de salami in plakken. Laat het fruit goed uitlekken. Bak het stokbrood af en snijd deze in plakken.

Maal de kaas fijn en snijd de knoflook in tweeën. Wrijf de fonduepan hier goed mee in. Dit geeft een lekkere doordrongen smaak aan de fondue en zorgt ervoor dat de pan niet gaat plakken.

Snijd de Cherry tomaatjes in reepjes. Doe de droge witte wijn en de eetlepel kirsch in een pan
en breng het langzaam tot aan het kookpunt. De wijn en kirsch mogen niet gaan koken; als het bijna kookt, draai het gas dan meteen laag.
Zodra de wijn en de kirsch bijna op het kookpunt zijn doe je de kaas hier handje voor handje bij. Als je er een pluk ingedaan hebt, roer dan met een houten lepel door het mengsel totdat de kaas gesmolten is. Doe daarna de volgende pluk erbij. Als de kaas helemaal gesmolten is doe je de Cherry tomaatjes.
Knip daarna wat bieslook fijn en doe dit ook in de pan.

Proef de kaasfondue met een stukje stokbrood en breng het op smaak met wat peper.

Eet smakelijk!