Deze lekkere kaasfondue is behoorlijk stevig. Lekker om te drinken met een pul Guiness of ander donker bier (bij voorkeur Engels uiteraard).

oude_engelse_kaasfondue

Ingrediënten voor 2 personen:

100 gram Blue Stilton
300 gram Cheddar
2 deciliter Guiness (of ander Engels bier, donker bier is het lekkerst)
1/2 theelepel mosterd (grove mosterd past hier erg goed bij)
1 teentje knoflook
versgemalen zwarte peper

Lekker om te eten met:

Stokbrood

Hoe maak je het klaar:

Als je een stokbrood hebt om af te bakken, verwarm de oven dan voor en bak het stokbrood af.

Rasp de Cheddar fijn en snijd de knoflook in tweeën. Wrijf de fonduepan hier goed mee in. Dit geeft een lekkere doordrongen smaak aan de fondue en zorgt ervoor dat de pan niet gaat plakken.
Maak het bier in een pan warm. Laat het niet koken, dat is niet geoed voor de smaak. Als het bier bijna begint te koken, draai het vuur dan laag.
Doe, beetje bij beetje, de Cheddar in het warme bier. Zorg dat de kaas helemaal gesmolten is voordat je de volgende hand kaas in de kaasfondue doet. Als de Cheddar helemaal is gesmolten pak je de Blue Stilton en verkruimel je deze Blue Stilton in de kaasfondue. Doe de mosterd erbij en laat het even goed warm worden.

Snijd het stokbrood in plakken en proef de kaasfondue. Als de kaasfondue nog wat flauw is, breng het dan op smaak met de peper.

Eet smakelijk!

Hoewel het gebruikelijk is om (stok)brood bij deze kaasfondue te eten, zijn er nog veel meer andere lekkere dingen te bedenken bij deze fondue.
Denk bijvoorbeeld eens aan stukjes gebakken kip (kipnuggets), soepstengels, paprika, champignons of nachos. Laat je fantasie de vrije loop en verras jezelf.

Als je zelf nog andere ideeën hebt om bij deze kaasfondue te eten, vergeet het dan niet met ons te delen!