Een simpele kaasfondue is snel gemaakt. Maar ondanks dat het simpel om te maken is, is het toch een heerlijke kaasfondue. Lekker om te eten met een stevige rode wijn (Bourgogne) of een droge witte wijn.
Het is lekker om de wijn die je gebruikt voor het maken van de kaasfondue ook erbij te drinken.

simpele_kaasfondue

Deze kaasfondue is heerlijk om te eten met stokbrood, maar als je zelf iets lekker bedacht heb om te eten, stuur dan een reactie bij dit recept.

Ingredi├źnten voor 2 personen:

500 gram Goudse jonge kaas
3 eetlepels kirsch
1/2 liter witte wijn
een teentje knoflook
een papje van maizena
nootmuskaat, peper en zout

Lekker om te eten met:

Stokbrood

Hoe maak je het klaar:

Als je stokbrood hebt om af te bakken, verwarm de oven dan voor en bak het stokbrood alvast af.

Maal de kaas fijn en snijd de knoflook in twee├źn. Wrijf de fonduepan hier goed mee in. Dit geeft een lekkere doordrongen smaak aan de fondue en zorgt ervoor dat de pan niet gaat plakken.

Doe de witte wijn in een pan en maak het langzaam warm. Zorg dat het niet gaat koken; als het bijna kookt, draai het gas dan meteen laag. Doe handje voor handje de kaas in de wijn en roer het met een lepel door totdat het helemaal gesmolten is. Doe er geen kaas bij voordat de vorige kaas helemaal gesmolten is, anders krijg je klonten.
Als de kaast helemaal op is, doe dan, naar smaak, de kirsch erbij.

Breng het op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Maak als laatste een papje van de maizena en doe dat in de kaasfondue. Roer het goed door en laat het even warm worden.

Proef met een stukje stokbrood of de kaasfondue op smaak ie en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Eet smakelijk!